Jak smażyć, to tylko na patelniach Zwieger. Nieprzywierających, odpornych na ścieranie, szybko nagrzewających się i dystrybuujących ciepło. Są ponadto wysoce trwałe, niepodatne na uszkodzenia i intensywną eksploatację. Patelnie Zwieger mają aluminiowy i stalowy korpus, pokryty od wewnątrz powłokami o właściwościach non stick. Występują w wersji tytanowej, granitowej lub teflonowej. Dzięki nieprzywierającym powierzchniom możemy smażyć dania na minimalnej ilości tłuszczu, bez ryzyka ich przypalenia lub przyklejenia się do dna naczynia. W naszym sklepie znajdziesz m.in. patelnie grillowe Zwieger, uniwersalne, głębokie oraz wok. Dostępne w różnych rozmiarach oraz przystosowane do przyrządzania rozmaitych dań – dla mniejszego lub większego grona. Komfort użytkowania patelni marki Zwieger zwiększa dodatkowo fakt, że współgrają ze wszystkimi płytami grzewczymi. Znajdą dzięki temu zastosowanie w każdej kuchni. Niektóre z nich mogą ponadto służyć jako naczynia do piekarnika.
Trwała, funkcjonalna i wygodna w użytkowaniu patelnia Zwieger to jedno z niezbędnych i niezastąpionych naczyń kuchennych. Z reguły jednak w naszych domach potrzebujemy więcej niż jedną sztukę tego rodzaju wyposażenia. Po inną patelnię sięgniemy chcąc przygotować jajecznicę dla jednej osoby, a po inną, gdy planujemy obiad dla całej rodziny.
Pierwszym kryterium wyboru będzie zatem jej wielkość. Dla 1-2 osób lub do przyrządzania niewielkich porcji jedzenia wystarczy nam w zupełności patelnia Zwieger 24 cm. Może być to nawet model jeszcze mniejszy, np. patelnia Zwieger 20 cm. Jeśli jednak gotujemy dla większego grona, warto wybrać do tego zadania przynajmniej patelnię Zwieger 28 cm. W ofercie producenta znajdziemy także modele średniej wielkości, o średnicy 26 cm oraz bardzo duże, których średnica wynosi 32 cm. W ostatnich z nich z łatwością przyrządzimy dania świąteczne o pokaźnym formacie.
Wybierając patelnie Zwieger, weźmy pod uwagę także ich rodzaj oraz przeznaczenie. W naszej ofercie znalazły się następujące modele:
Jedną z wielu zalet, jakimi wyróżniają się patelnie Zwieger, jest możliwość dopasowania ich do każdego rodzaju kuchenki. Za sprawą wielowarstwowego, grubego dna doskonale współgrają one z płytami indukcyjnymi, gazowymi, ceramicznymi oraz elektrycznymi. W przypadku marki Zwieger nie musimy zatem obawiać się, że zmiana źródła ciepła będzie wiązała się także z koniecznością wymiany wszystkich naczyń do gotowania i smażenia.
Pierwszą grupą patelni Zwieger, które znalazły się w naszej ofercie, są patelnie aluminiowe. Wykonane z odlewanego lub tłoczonego na gorąco aluminium, wyróżniają się najwyższą trwałością i niezawodnością. Są to naczynia mające zdolność do doskonałej dystrybucji ciepła, a także równomiernego rozprowadzania go po powierzchni. Mimo swojej solidności, patelnie Zwieger aluminiowe cechują się stosunkowo niewielką wagą, co zwiększa wygodę ich użytkowania.
Najpopularniejsze aluminiowe patelnie Zwieger to m.in.:
Patelnie Zwieger z tej serii wykonano z odlewanego aluminium. Posiadają 3-warstwowe powierzchnie granitowe non stick GREBLON C3 GRANITE. Każda patelnia Zwieger White Stone może być używana na wszystkich rodzajach źródeł ciepła, w maksymalnej temperaturze 240 stopni C. Na wysoki komfort jej użycia wpływają także ergonomiczne rączki z nienagrzewającego się tworzywa PP. Zostały dodatkowo pokryte miękką i dobrze leżącą w dłoni powłoką soft touch.
Sensa Thermo to patelnie Zwieger wykonane z tłoczonego na gorąco aluminium typu forged. To, co je wyróżnia, to innowacyjna, nieprzywierająca 4-warstwowa powłoka R3SISTEK. Jest ona wysoce odporna na ścieranie i zarysowania, co pozostaje zasługą utwardzania mineralnego jej środkowych warstw. Patelnie Zwieger Sensa Thermo mogą poszczycić się aż 3-krotnie lepszymi właściwościami nieprzywierającymi niż klasyczne naczynia z powłoką non stick. Dodatkową funkcjonalnością tej linii pozostają znajdujące się w uchwycie wskaźniki ThermoDot. Poinformują nas one o gotowości patelni do smażenia i uzyskania przez nią odpowiedniej temperatury.
W sklepie znajdziemy także patelnie o stalowych korpusach. Do ich wykonana marka Zwieger wykorzystuje najwyższej jakości stal nierdzewną o symbolu ANSI 304. Jest to materiał przeznaczony do produkcji naczyń kuchennych. Higieniczny i bezpieczny w kontakcie z żywnością. Stalowe patelnie Zwieger są trwałe, niepodatne na odkształcenia i uszkodzenia mechaniczne. Bardzo dobrze przewodzą i akumulują ciepło. Dzięki pełnym dyskom indukcyjnym świetnie współpracują także z płytami indukcyjnymi oraz innymi źródłami ciepła. Patelnie stalowe należą do naczyń o eleganckim, ponadczasowym designie, który wspaniale prezentuje się w każdej kuchni.
Najpopularniejsze stalowe patelnie Zwieger to m.in.:
Klassiker to patelnie o eleganckim, stylowym wyglądzie, który zawdzięczają stali nierdzewnej o lustrzanym wykończeniu. Naczynia pokryto wewnątrz nieprzywierającą, 3-warstwową powłoką QUANTANIUM. Jest to powłoka amerykańskiej marki WHITFORD. Została wzmocniona tytanem, dzięki czemu pozostaje wysoce odporna na zarysowania i ścieranie. Patelnie Klassiker marki Zwieger można używać na wszystkich rodzajach płyt grzewczych, w tym w piekarniku do temperatury 240 stopni C. Komfort korzystania z naczynia zwiększają nienagrzewające się, ergonomiczne uchwyty.
Patelnie Zwieger Visionary wykonano ze stali nierdzewnej o symbolu ANSI 304. Wyróżnia je wyjątkowa trwałość, uniwersalność i funkcjonalność. W serii tej znajdziemy mniejszą patelnię Zwieger 24 cm oraz większą patelnię Zwieger 28 cm. Ich wnętrza pokrywa nieprzywierająca, 3-warstwowa powłoka QUANTANIUM, wzmocniona tytanem. Naczynia Visionary posiadają wyjątkowo grube, 4-warstwowe dno, które gwarantuje szybką i równomierną dystrybucję ciepła. Takie rozwiązania pozwala zaoszczędzić czas potrzebny do przygotowania dań, a także wpływa na energooszczędność patelni.
Wszystkie patelnie niemieckiego producenta zostały pokryte od wewnątrz powłokami o właściwościach nieprzywierających non stick. Dzięki temu patelnie Zwieger gwarantują niezwykłą wygodę i przyjemność użytkowania. Smażone na nich dania nie przywierają do powierzchni i nie przypalają się. Jest to kluczowa właściwość każdej patelni, zwłaszcza wok Zwieger, które są wykorzystywane na wysokim ogniu. Powłoka non stick ułatwia także późniejsze czyszczenie patelni Zwieger, co jednocześnie pozwala zachować jej dobry stan i nowy wygląd przez znacznie dłuższy czas. Główne rodzaje powierzchni nieprzywierających to: