Tarta to przysmak, który sprawdzi się w każdym sezonie. Forma na tartę ceramiczna pozwala zaserwować ciasto w różnych odsłonach. Wiosną z bukietem kolorowych warzyw czy owoców, latem ze świeżymi truskawkami i kremem, jesienią z paskami marchewki, cukinii i bakłażana, a zimą z zapiekanymi jabłkami i cynamonem. Ceramiczne formy do tarty pozwolą na wypiek i efektowne podanie tego francuskiego smakołyku. Tarta smakuje zarówno na słodko, jak i na słono. Jest uniwersalnym daniem, które sprawdzi się jako deser, ale i jako forma obiadu. Podstawę stanowi kruche ciasto, które wypełnia się odpowiednim nadzieniem. Ceramiczna forma do tarty pozwoli od razu wypiec placek z takimi składnikami jak owoce i krem lub warzywa i mięso. Dzięki niej wypieczemy przysmak, który tuż po wyjęciu z pieca może zostać podany na stół, bez konieczności wyjmowania go z naczynia. Formy do tarty ceramiczne prezentują się wyjątkowo pięknie, dlatego służą również do efektownego serwowania tarty. Naczynie postawione na stole na pewno będzie jego ozdobą i zachwyci naszych gości. Forma do tarty ceramiczna wykonana jest z materiału odpornego na działanie wysokich i niskich temperatur, a także na wszelkie zarysowania. Bez problemu pokroimy ciasto umieszczone jeszcze w naczyniu, nie rysując ceramiki. Z łatwością wyjmiemy z niego kawałki tarty i podamy je gościom na talerzykach.