Smak i aromat pieczonej kaczki, kurczaka czy schabu to niewątpliwie pozytywny akcent tradycyjnej kuchni. Do przygotowania tego typu dań niezbędna jest duża brytfanna, która dzięki odpowiedniemu kształtowi i rozmiarowi umożliwi przygotowanie porządnego kawałka mięsa dla całej rodziny. W bogatej ofercie brytfanny ceramiczne, emaliowane, aluminiowe oraz typu rzymskiego. Wszystkie materiały wykorzystane do produkcji są najwyższej jakości. Brytfanna duża jak sama nazwa wskazuje idealnie nadaje się do przygotowywania dużego dania, zarówno do mięsa wieprzowego, wołowego jak i drobiu oraz zapiekania różnego rodzaju smacznych, zdrowych zapiekanek. Przyda się również do pieczenia większych porcji ciast, ponieważ zarówno garnki rzymskie jak i brytfanny stalowe można używać w piekarniku. Brytfanny posiadają poręczne uchwyty, które ułatwiają przenoszenie naczyń. Duże brytfanny nadają się również do użytku na: kuchence gazowej, kuchence ceramicznej oraz kuchence elektrycznej. Niektóre brytfanny zostały wyposażone w pokrywy posiadające aromatyzer, dzięki któremu woda, wino, olej lub inna płynna przyprawa powoli sączy się do brytfanny i nawilża potrawę bez konieczności zdejmowania pokrywy.