Spaghetti to włoska potrawa i jednocześnie nazwa szczególnego rodzaju makaronu, który stanowi jej podstawę. Typowe danie spaghetti składa się z porcji świeżo ugotowanego makaronu wymieszanego z odpowiednim sosem i posypanego serem, we Włoszech najczęściej parmezanem. Makaron spaghetti jest długi, prosty i dość gruby, dlatego trudno nabiera się go z garnka czy durszlaka. Specjalne szczypce do makaronu bardzo ułatwią jego nakładanie na talerze. Szczypce do spaghetti mają określony kształt, posiadają dwie zębate łopatki, dzięki czemu chwycona potrawa nie powinna się wyślizgnąć. Szczypce z pewnością umożliwią łatwe i szybkie nakładanie wszelkiego rodzaju dań na bazie makaronu. Wykonane ze stali nierdzewnej lub wysokiej jakości tworzyw sztucznych z pewnością długo posłużą w każdej kuchni. Dzięki nim można uzyskać najlepszy smak makaronu gotując go „al dente". Produkty występują w różnych wersjach kolorystycznych, będzie można bez problemu dobrać je do każdego wystroju kuchni, lub posiadanych już przyborów. Używanie ich jest bezpieczne i wygodne, dzięki czemu chętnie sięgać po nie będzie każda pani domu.