Mata do makaroników jest niezbędna do przygotowania tych kruchych, pysznych ciasteczek. Wykonana z silikonu forma do makaroników posiada okrągłe, lekko wklęsłe otwory, w których umieszcza się surowe ciasto. Aby powstały ciasteczka migdałowe mata do pieczenia makaroników musi wypełnić się ciastem, aplikowanym najlepiej z rękawa cukierniczego. Mata do pieczenia makaroników i ciastek pozwoli stworzyć urocze ciasteczka w różnych kolorach, które przełożone słodkim kremem będą słodką atrakcją na wielu przyjęciach. Foremka do makaroników posiada specjalne właściwości i jest wytrzymała na różnice temperatur. Wykonana z najwyższej jakości materiału odporna jest na różnice temperatur od – 40 do 230 stopni C. Maty dzięki swojej elastyczności, nie zabierają zbyt dużo miejsca w kuchennej szafce. Formy do makaroników różnią się pomiędzy sobą ilością otworów. W naszej ofercie posiadamy formy do wypieku tych znakomitych ciasteczek do przygotowania jednorazowo aż 21 sztuk. Choć wypiek makaroników jest dość czasochłonny powstały efekt w zupełności to rekompensuje. Unikatowe, włoskie "macarons" staną się niewątpliwie atrakcją wielu towarzyskich spotkań.