Dekoracja potraw w dobie rywalizacji najlepszych, światowych restauracji, przyjmowana jest już jako standard. Piękne ozdoby zajmują niekiedy połowę całego dania i stanowią o jego szczególnym smaku. W przygotowywaniu dekoracji kuchennych pomocne są wszelkiego rodzaju obieraki, które posiadają różnie wyprofilowane ostrza, dzięki czemu warzywa przybierają ciekawe kształty, długości i grubości. Na rynku gastronomicznym pojawiły się warzywne paski zwane julienne. Specjalna obieraczka do julienne przypomina tę zwykłą obieraczkę do warzyw, jednak dzięki dodatkowym, małym nożykom skierowanym prostopadle do ciętej powierzchni zamiast plastrów uzyskujemy słupki, czyli wspomniane julienne. Obieraczka do warzyw julienne umożliwi uzyskanie cieniutkich paseczków z buraków, ziemniaków, marchewki i pietruszki. Maszynka do makaronu z warzyw dostępna jest także w formie temperówki, która jest poręczna i łatwa w obsłudze. Każda obieraczka julienne wykonana jest z tworzyw najwyższej jakości, dzięki czemu jest wygodna i bezpieczna w użyciu. Urządzenie do robienia spaghetti z warzyw przyda się każdej pani domu, która lubi eksperymentować i ma ochotę przyrządzić dania jak najlepszy szef kuchni.