Różnorodne zioła dodają potrawom wyjątkowego aromatu i smaku. Uprawa natki pietruszki, szczypiorku czy oregano na własnym parapecie czy w przydomowym ogródku to prawdziwa gratka dla wszystkich miłośników ziołowych dodatków. Nożyczki do cięcia ziół pomogą nam bardzo szybko posiekać zioła, a co za tym idzie, uwolnić ich wspaniałe aromaty. Mimo iż swoim wyglądem przypominają klasyczne nożyczki, potrafią znacznie więcej. Wielokrotne ostrza sprawiają, że wystarczy tylko jedno cięcie, by drobno pociąć zielone listki. Własny ogródek zielny to marzenie wielu. W nim wyhodujemy szczypiorek z cebuli i czosnku, natkę pietruszki, rzeżuchę, oregano i bazylię. Specjalne nożyczki do ziół pomogą nam przyciąć roślinki, a także drobno posiekać zioła, by dodać je do różnorodnych potraw. Wyposażone w wiele ostrzy szybko tną listki na małe kawałki, bez ich miażdżenia. Niektóre z nich wyposażone są dodatkowo w specjalny pojemniczek na zioła oraz czyścik, który wymiata ich resztki spod ostrzy. Szczoteczka pozwoli utrzymać przybory w czystości. Nożyce wielokrotne do ziół nieco różnią się od tych klasycznych nożyczek. Są bowiem wyposażone w kilka ostrzy. Wszystkie naraz tną aromatyczny szczypiorek czy zieloną natkę pietruszki. Jednocześnie zapobiegają zmiażdżeniu delikatnych listków, do czego często doprowadza tradycyjne siekanie.