Bogata i wyjątkowo atrakcyjna oferta noży Zwieger to odpowiedź na zróżnicowane potrzeby naszych Klientów. Znalazł się w niej m.in. nóż szefa kuchni Zwieger, do mięs i wędlin, chleba, warzyw i owoców, nóż uniwersalny czy Santoku. Przeznaczone do krojenia rozmaitych produktów, zarówno tych miękkich, jak i twardych lub mięsistych. Noże kuchenne Zwieger mogą posiadać gładkie, profilowane lub ząbkowane krawędzie, odpowiadające konkretnym składnikom. Wykonano je z najwyższych pod względem jakości materiałów. Kute z wysokowęglowej, niemieckiej stali nierdzewnej ostrza gwarantują precyzję, wygodę i płynność cięcia przez znacznie dłuższy czas. Profilowane, doskonale wyważone rękojeści sprawiają natomiast, że noże Zwieger idealnie leżą w każdej dłoni. Nie męczą ponadto naszych rąk nawet przy długotrwałej pracy. Dostępność narzędzi w pojedynczych sztukach lub większych zestawach umożliwia każdemu znalezienie najlepszego dla siebie rozwiązania. Nasi Klienci zawsze otrzymują dzięki temu to, czego dokładnie potrzebują.
Noże Zwieger to bez wątpienia jedne z najpotrzebniejszych narzędzi w każdej kuchni. Są nam niezbędne do przygotowywania prostych i szybkich kanapek, a także wyszukanych obiadów i kolacji dla większego grona. W codziennej pracy w kuchni nie obejdziemy się dlatego bez różnych rodzajów tego typu narzędzi. Inny nóż będzie wygodniejszy do obierania niewielkich warzyw lub owoców ze skórki, inny natomiast do porcjowania mięsa. Po jeszcze inny sięgniemy, gdy zechcemy pokroić pieczywo. Marka Zwieger przygotowała dla nas produkty na każdą ewentualność. Poznajmy więc podstawowe, najpopularniejsze rodzaje noży kuchennych Zwieger.
Noże Zwieger są dostępne w wielu różnych wariantach oraz seriach. Różnią się zatem między sobą nie tylko zastosowaniem, przeznaczeniem, ale także indywidualnymi właściwościami. Co w takim razie charakteryzuje poszczególne linie noży kuchennych Zwieger? Możemy sprawdzić to na wybranych przykładach.
Seria Practi Plus Zwieger to noże, które doskonale sprawdzą się zarówno w rękach profesjonalistów, jak i „amatorów". Posiadają ostrza half tang wycinane laserowo. Zostały wykonane z wysokowęglowej stali nierdzewnej o oznaczeniu X50CrMoV15, która gwarantuje ich trwałość oraz ostrość. Mimo niewielkiej wagi, noże Zwieger Practi Plus wyróżniają się wysoką twardością na poziomie 52 HRC. Profilowana, wspaniale wyważona rękojeść z tworzywa sztucznego bardzo dobrze leży w dłoni – nie ślizga się, cały czas pozostając pod naszą kontrolą.
Seria Zwieger Obsidian to nowoczesne, eleganckie i zaawansowane technologicznie noże typu forged, gotowe sprostać najbardziej wygórowanym zadaniom i czynnościom w kuchni. Hartowane ostrza full tang ze stali nierdzewnej X50CrMoV15 o twardości aż 56 HRC zostały wycięte z jednego kawałka materiału. Dzięki temu głowica i rękojeść stanowią jedną, integralną całość. O ponadprzeciętnej trwałości i solidności noży Zwieger Obsidian przesądza także poczwórny, fabryczny system ostrzenia ostrzy. Na uwagę zasługują również profilowane, ergonomiczne rękojeści ze wzmocnionego tworzywa ABS.
Noże kuchenne Zwieger Forte to nowoczesna, minimalistyczna seria narzędzi kuchennych, wytworzonych ze stali nierdzewnej X50CrMoV15. Ich hartowane ostrza full tang o twardości wynoszącej 54 HRC zapewniają wydłużoną żywotność noży oraz ich wyjątkową ostrość. Noże Zwieger Forte są bardzo wygodne w użyciu również ze względu na swoje rękojeści. Pokrywające je tworzywo POM pewnie trzyma się dłoni, gwarantując jeszcze większą precyzję cięcia.
Klassiker to kultowa linia producenta Zwieger, w której znalazły się eleganckie, ponadczasowe noże o różnym przeznaczeniu. Wykorzystana do ich produkcji stal nierdzewna X50CrMoV15 oraz twardość na poziomie 56 HRC pozwalają cieszyć się ich ostrością i trwałością przez wyjątkowo długi czas. Należy jednak pamiętać, że niezależnie od tego, jak wysokiej jakości nożami posługujemy się w naszej kuchni, zawsze wymagają one odpowiedniej pielęgnacji. W przypadku noży musimy dodatkowo pamiętać o ich ostrzeniu. Przeznaczona ostrzałka do noży Zwieger w zaledwie kilku ruchach przywróci pełną sprawność i ostrość naszych ulubionych noży. Dzięki temu będziemy mogli cieszyć się ich niezawodnością jeszcze dłużej!
Gotowanie stawia przed nami wiele wyzwań. Porcjowanie, szatkowanie, cięcie, krojenie, obieranie miękkich lub twardych składników. Do każdej z tych czynności potrzebujemy innego noża. Nie zawsze jednak chcemy od razu kupować je wszystkie. W naszym sklepie przygotowaliśmy dlatego ofertę najpopularniejszych modeli noży Zwieger sprzedawanych na sztuki. To idealne rozwiązanie w przypadku wyeksploatowania jednego, konkretnego egzemplarza.
W asortymencie znalazły się ponadto noże Zwieger dostępne w zróżnicowanych kompletach. Są wśród nich noże w drewnianym bloku, takie jak noże Zwieger Hevea. Drewniany blok znakomicie chroni ostrza i zapobiega ich szybkiemu stępieniu się. Pozwala także na estetyczne, uporządkowane i wygodne przechowywanie najpotrzebniejszych narzędzi w zasięgu ręki.
Noże kuchenne Zwieger występują również w innych konfiguracjach. Dla naszych Klientów przygotowaliśmy zestaw noży Zwieger, w skład którego wchodzą dodatkowo przybory kuchenne, sztućce oraz naczynia do gotowania. Jednym słowem wszystko to, czego potrzebujemy na co dzień w naszej kuchni! Dostępne od ręki, w jednym miejscu. Bez względu na to, czy zdecydujemy się na noże sprzedawane pojedynczo, czy w zestawie, nie zapominajmy o jeszcze jednym obowiązkowym elemencie – ostrzałce. To niezbędne akcesorium, które pozwoli zachować ostrość naszych narzędzi przez długie lata.