Śniadanie to najważniejszy posiłek całego dnia. Powinno być królewskie i obfite, aby dać nam energię na początku dnia. Amatorzy jedzenia jajek na pewno wielokrotnie męczyli się z odcinaniem czubka jajka, aby zjeść je z kieliszka bądź podstawki na jajka. Idealnym rozwiązaniem tego problemu jest gilotyna do jajek. To bardzo wygodne i łatwe w obsłudze narzędzie ułatwiające pracę w kuchni oraz przy stole. Obcinaczka do jajek z łatwością pomoże usunąć czubek skorupki, wreszcie nie będzie problemu z kruszącą się skorupką, lub rozpadnięciem się jajka. Dodatkowo nożyce do jajek można wykorzystać zarówno na jajku surowym, podczas pracy w kuchni jak i na ugotowanym, wedle upodobań, na twardo bądź miękko. Stanowi to ogromny atut, dzięki któremu obcinak do jajek stanie się niezastąpionym produktem do jajek.