Cedzaki emaliowane to klasyka polskich kuchni. Od dziesiątek lat są bardzo pomocne w codziennych kuchennych pracach. Produkty wykonane ze stali nierdzewnej i pokryte warstwą emalii idealnie sprawdzą się przy odcedzaniu wody z ugotowanego makaronu, ziemniaków, ryżu, a także warzyw. W naszym sklepie oferujemy durszlaki emaliowane w pięknych pastelowych kolorach, z poręcznymi trzonkami lub dwoma uchwytami i nóżkami. Odcedzenie makaronu, a także opłukiwanie warzyw i owoców nie byłoby takie proste, gdyby nie cedzak emaliowany. Ten praktyczny produkt warto mieć zawsze pod ręką. Pomaga nie tylko w oddzieleniu wody od produktów, ale nadaje się również do gotowania na parze. Wystarczy ustawić go nad garnkiem z gotującą się wodą i włożyć do niego składniki, które chcemy ugotować. Durszlak emaliowany gościł już w kuchniach naszych babć, dlatego jest to sprawdzony sposób, który pomoże nam sprawnie przygotowywać różne dania. Cedzaki mogą posiadać jeden trzonek lub dwie rączki oraz nóżki, które pozwolą na jego postawienie. Idealnie gładka powierzchnia sprawia, że nie osadza się na niej brud i łatwiej zachować produkt w czystości. Oferujemy durszlaki emaliowane w różnych barwach, delikatnych pastelach czy intensywnym fiolecie, dzięki czemu dopasujemy je do kuchennej aranżacji.