W Polsce rośnie dużo smacznych i zdrowych owoców. Lato jest czasem, kiedy dojrzewają, robią się słodkie i soczyste. Wtedy właśnie wielbiciele przetworów tworzą w swej kuchni małe laboratoria, gdzie powstają dżemy, powidła, soki i musy. Śliwki należą do jednych z najbardziej znanych i lubianych owoców. To właśnie z nich najchętniej przygotowuje się powidła, dzięki którym kruche ciasteczka wypiekane chłodnym, jesiennym wieczorem smakują przepysznie, a ich zapach przypomina o minionych wakacjach. Śliwka jest owocem pestkowym, dlatego przygotowując się do robienia przetworów należy usunąć pestkę. Bez odpowiedniego sprzętu jest to pracochłonne. Dlatego niezbędna jest drylownica do śliwek. Z jej pomocą, pestki zostaną błyskawicznie usunięte, przy okazji nie naruszając struktury owoców. Oferowane drylownice do śliwek są proste w obsłudze i łatwe w czyszczeniu. Wykonane z wysokiej jakości tworzywa sztucznego i stali nierdzewnej są lekkie i trwałe, przez co posłużą miłośnikom śliwek i innych owoców przez wiele lat.