Ostre, idealnie wyważone, jednocześnie lekkie oraz poręczne noże zapewniają najwyższy komfort podczas gotowania. Takie są właśnie noże Zwilling z kultowej serii Professional S. Ich klasyczny wygląd oraz właściwości znane są użytkownikom od wielu lat. Wykuwane w Solingen z jednego kawałka stali nierdzewnej, pochodzącej ze specjalnego stopu ZWILLING. Płynnie łączą się z profilowaną rękojeścią, dzięki czemu pozostają łatwe w czyszczeniu i wygodne dla dłoni nawet przy długotrwałym użytkowaniu. Noże Zwilling Professional S, jakie dołączyliśmy do oferty naszego sklepu, to noże uniwersalne, szefa kuchni, Santoku, do warzyw i owoców oraz filetowania ryb. Wszystko, czego potrzebujemy do przyrządzania zarówno podstawowych, jak i profesjonalnych, bardziej skomplikowanych dań. Będące gwarancją niezawodności niemieckie noże Zwilling Professional S to narzędzia niezastąpione w każdej kuchni.
Zwilling Professional S – noże, których potrzebujesz w swojej kuchni
Blisko 300-letnie doświadczenie oraz niezliczona ilość wyprodukowanych artykułów, znanych, rozpoznawanych i używanych na całym świecie. Marka Zwilling nie bez powodu cieszy się tak wielkim uznaniem i zaufaniem, którymi obdarzają ją nawet najbardziej wymagający użytkownicy oraz szefowie kuchni. W serii Zwilling Professional S znajdziemy to, z czego słynie niemiecki producent – noże Zwilling. Wykuwane z jednego kawałka wysokowęglowej stali nierdzewnej Cronidur 30, w nowoczesnej technologii SIGMAFORGE, dzięki której osiągają swoją trwałość. Hartowane lodem z wykorzystaniem opatentowanej metody FRIODUR ostrza odznaczają się wyjątkową wytrzymałością oraz odpornością na korozję.
Ostrza noży Zwilling Professional S są ostrzone laserowo z każdej strony od nasady aż po czubek, pod kątem 15 stopni. Gwarantuje to najwyższy komfort użytkowania, a także umożliwi nam cieszenie się ich idealną ostrością i gotowością do pracy przez dłuższy czas. Przebiegają one przez całą długość noży Zwilling i płynnie łączą się z profilowaną, ergonomiczną rękojeścią z gładkiego materiału ABS. Jej doskonałe wyważenie pozwala nieustannie kontrolować proces krojenia, szatkowania, czy obierania, bez ryzyka zmęczenia dłoni. 3 nity zapobiegają natomiast rozdzieleniu się rękojeści od ostrza.
Jakie noże Zwilling Professional S wybrać?
Noże Zwilling z równie dużą radością mogą służyć profesjonalistom, jak i domowym miłośnikom kulinarnym, którzy chcą rozwijać swoją pasję. Klasyczne, eleganckie noże o doskonałych właściwościach udowodnią nam, że inwestycja w wysokiej jakości przybory kuchenne całkowicie zmienia podejście do gotowania. Pozwala zaoszczędzić czas i energię, dając w zamian satysfakcję i oczywiście pyszne jedzenie! Najpopularniejsze noże Zwilling Professional S, które przydadzą się w każdej kuchni to:
Zwilling nóż uniwersalny
Nóż uniwersalny to poręczny, zgrabny nóż o wszechstronnym zastosowaniu, dlatego też możemy być pewni, że bez wątpienia będzie on nam potrzebny w kuchni. Do krojenia, obierania, siekania, cięcia, wykrawania i wielu innych czynności.
Zwilling nóż szefa kuchni
Idealny do pracy z warzywami i owocami. Szatkuje, sieka, kroi, przecina. Jego szerokie ostrze pozwala na wygodne przenoszenie na nim pokrojonych kawałków, zamiast używania do tego zadania łopatki. Zwilling nóż szefa kuchni świetnie nadaje się także do miażdżenia czosnku i porcjowania delikatnego mięsa.
Zwilling nóż Santoku
To kolejny z wielofunkcyjnych noży Zwilling, pozwalający zarówno na pracę z warzywami i owocami, jak i mięsem. Mimo swoich dużych wymiarów i szerokiego ostrza pozostaje wygodny w użyciu, co jest zasługą jego doskonale zaprojektowanej konstrukcji.
Zwilling nóż do warzyw i owoców
Obieranie, wycinanie i porcjowanie owoców oraz warzyw staje się dużo wygodniejsze, łatwiejsze i szybsze z dedykowanym do tego zadania nożem Zwilling. Charakterystycznie zakrzywione ostrze szczególnie dobrze radzi sobie z usuwaniem skórki z okrągłych warzyw i owoców.
Zwilling nóż do filetowania ryb
Profesjonalny nóż do filetowania ryb i mięsa o długim, cienkim i ostrym ostrzu pozwoli nam na płynną i komfortową pracę bez używania dodatkowych narzędzi. Do spożywania różnorodnych dań rybnych oraz mięsnych wyposażmy się również w specjalne Zwilling sztućce.
Noże Zwilling – radość użytkowania i przyjemna pielęgnacja
Czy przyjemne użytkowanie może wiązać się z równie przyjemną pielęgnacją? Zdecydowanie tak, jeśli mowa o nożach Zwilling! Dzięki płynnemu przejściu pomiędzy ostrzem a rękojeścią, noże Zwilling Professional S pozostają wyjątkowo łatwe w czyszczeniu. Idealnie gładka powierzchnia na całej długości oraz brak zgrubień nie sprzyja gromadzeniu się brudu i namnażaniu bakterii.
Rekomendowanym sposobem pielęgnacji noży Zwilling jest ich mycie ręczne, z użyciem łagodnego detergentu i miękkiej gąbki. W ten sposób możemy zapobiec ich przedwczesnemu zużyciu, na jakie byłyby one narażone w wysokich temperaturach i kontakcie z silnymi preparatami czyszczącymi.
Pamiętajmy również, że nawet najwyższej jakości ostrza przy intensywnym użytkowaniu tracą swoją ostrość. Dedykowane ostrzałki do noży Zwilling pozwolą nam jednak szybko i bez wysiłku przywrócić ich dawną sprawność w dowolnym momencie! Dzięki temu nasze narzędzia pozostaną zawsze gotowe do pracy i będą służyć nam przez jeszcze dłuższy czas, zachowując niezmienione właściwości.