Francuska marka Mastrad oferuje niezwykle praktyczne, kolorowe produkty, które na pewno przypadną do gustu miłośnikom gotowania i pieczenia, a także zwolennikom oryginalnych gadżetów. Firma powstała w 1994 roku we Francji i od początku działalności przyświecała jej idea tworzenia prawdziwej sztuki użytkowej - łączenia ciekawych rozwiązań z kulinarnym zastosowaniem. Dzisiaj produkty marki Mastrad cieszą się uznaniem na całym świecie, zarówno wśród amatorów, jak i profesjonalistów. Przybory kuchenne Mastrad to formy do słodkich wypieków, gadżety do dekoracji, akcesoria niezbędne do zorganizowania domowej imprezy, a także do przygotowania codziennego obiadu. Sprawią, że kuchnia stanie się ciekawym i kolorowym miejscem w każdym domu. Akcesoria do kuchni z oferty Mastrad są odzwierciedleniem francuskiej miłości do gotowania i wypieku prawdziwych przysmaków.
O tym, że Francja słynie ze swojej oryginalnej kuchni i wyśmienitych win, nikogo nie trzeba przekonywać. Nic więc dziwnego, że na rynku istnieje niemało francuskich firm, które pragną sprostać oczekiwaniom miłośników gotowania i pieczenia, produkując świetnej jakości akcesoria kuchenne. Wśród nich jest założona w 1994 roku marka Mastrad, która stawia na najwyższą jakość produktów, jak najlepsze materiały oraz ciekawe rozwiązania technologiczne, stosowane w procesie produkcyjnym. Wszystko po to, aby zadowolić klientów – nie tylko we Francji, ale na całym świecie. Co można znaleźć w ofercie tego producenta? Nie tylko akcesoria do pieczenia Mastrad, ale również innego rodzaju produkty do kuchni!
Przeglądając katalog wyrobów Mastrad, każdy wielbiciel domowych wypieków poczuć się może jak dziecko w sklepie ze słodyczami. Firma oferuje bowiem całe spektrum foremek do ciast i innych wypieków, których jakość przekłada się na przyjemność i komfort użytkowania, a także ostateczne rezultaty kulinarne. Korzystać z nich mogą zarówno amatorzy, którzy w domowym zaciszu lubią przygotowywać smakołyki dla rodziny i bliskich, a także profesjonaliści. Mastrad nie dzieli swoich klientów na lepszych i gorszych, proponując swoje wyroby każdemu, kto chce spróbować sił w pieczeniu ciast. Firma jest mistrzem w produkcji akcesoriów z silikonu, który posiada szereg zalet:
a) jest niezwykle wytrzymały,
b) nie odbarwia się, nie odkształca i nie przypala,
c) jest łatwy w czyszczeniu – można go myć w zmywarce,
d) ma wysoką tolerancję temperatur, dlatego nadaje się zarówno do wypieków, jak i deserów na zimno,
e) świetnie przewodzi ciepło i równomiernie je rozprowadza,
f) ciasto do niego nie przywiera – łatwo je wyciągnąć z formy,
g) jest bezpieczny dla zdrowia.
Mastrad wytwarza zarówno formy do ciast, jak i babek, babeczek, muffinek oraz tarty. Formy francuskiej marki wykorzystywać można do przygotowywania różnych innych potraw – keksówka świetnie nada się np. do upieczenia pasztetu. Formy do pieczenia Mastrad mają różne wielkości i rozmaite kształty – tak okrągłe, jak i prostokątne, a także bardziej dekoracyjne, dzięki którym podany podczas rodzinnego spotkania lub przyjęcia w gronie znajomych wypiek, będzie cieszył nie tylko podniebienie, ale również oczy.
Firma oferuje przy tym nie tylko same foremki, ale też mnóstwo innych akcesoriów, bez których trudno wyobrazić sobie przygotowanie ciasta. Wśród nich wymienić można chociażby silikonowy wałek do ciasta Mastrad Roleau, który wykonany jest ze stali nierdzewnej pokrytej silikonem i może być świetną alternatywą dla tradycyjnych wałków drewnianych. Wałek posiada wymienne pierścienie, dzięki którym regulować można grubość ciasta – jak wiadomo ma to spore znaczenie, kiedy przygotowujemy smaczne ciasteczka lub też cienkie ciasto na pierogi.
Mastrad produkuje także kokilki z żaroodpornego materiału do crème brûlée z palnikiem. Oprócz tego popularnego na świecie francuskiego deseru można w nich przygotowywać również inne dania – w tym te wytrawne, np. zapiekanki lub pasztety.
Marka produkuje też wiele innych, drobnych przyborów kuchennych, które przydatne są w codziennym przygotowywaniu posiłków. Można tu znaleźć zarówno ciekawe foremki do jajek, które urozmaicają wizualnie śniadanie, plastikowe pojemniki na żywność, dzięki którym przedłużymy świeżość naszego jedzenia, silikonowe naczynia do zapiekania, a także akcesoria niezbędne do dekorowania ciast i tortów, np. szpryce cukiernicze i stemple. W odpowiednim odmierzaniu składników potrzebnych do wyrobu masy, świetnie przyda się waga Mastrad Fold.
Oprócz foremek do wypieków, francuski producent poszczycić się może posiadaniem w swojej ofercie innych bardzo oryginalnych produktów, które cieszą się zainteresowaniem klientów. Tu bezwzględnie wymienić można maty do makaroników Mastrad Tapis w kształcie serduszek lub kółek. Maty wykonane są z silikonu i gwarantują, że nasz smakołyk będzie miał idealne wręcz kształty i będzie piekł się równomiernie.
Innym typem maty, w którą warto się zaopatrzyć, jest mata silikonowa Mastrad Massa, która posiada bardzo przydatne podziałki i piktogramy, umożliwiająca kontrolę nad wielkością wałkowanego ciasta. Można na niej przygotować nie tylko ciasto na pizzę, które chcemy zmieść na określonej średnicy blaszce, ale też bezowe spody. Mata jest odporna na różne temperatury, cechuje się dużą elastycznością i dzięki temu, że można szybko zwinąć ją w rulon – nie zajmuje dużo miejsca.
Hitowym produktem jest także silikonowa rękawica kuchenna Mastrad Silicon chroniąca przed poparzeniem podczas wyciągania z piekarnika gorącej formy lub innego naczynia. Faktura rękawicy jest prążkowana, a wewnątrz znajduje się bawełniana wkładka, którą można prać w 40 stopniach.
Bardzo ciekawym i cieszącym się popularnością urządzeniem jest także Mastrad Topchips. Choć chipsy uchodzą za niezdrowe, zbyt tłuste i słone przekąski, których lepiej w swojej diecie unikać, można je w domowych warunkach przygotować w taki sposób, że będą znacznie zdrowsze, a równocześnie smaczne. Mowa tu o chipsach z warzyw i owoców, które bez obaw traktować można jako zamiennik dla kalorycznych dodatków. Mastrad Topchips to jak gadżet składający się z tacki i krajalnicy typu mandolina, dzięki której wybrany produkt pokroić można w cienkie plasterki, które następnie wkłada się do mikrofalówki i nadaje im chrupkości.