Pyszny krem pomidorowy przygotowany z pomidorów z puszki to przepis na prawdziwie włoski przysmak. I to bez żadnego bulionu! Dodatek czosnku i oliwy z oliwek jeszcze bardziej podkreśla klimat słonecznej Italii. Zupa krem pomidorowa, przygotowana po włosku, jest bardzo prosta w wykonaniu. Jak zrobić ten zdrowy, smakowity krem z pomidorów? Zobacz przepis!
Zupa krem pomidorowa z pomidorów z puszki jest banalnie prosta w przygotowaniu. Wystarczą odpowiednie składniki i podstawowe naczynia: patelnia do podsmażenia cebulki i czosnku, garnek do gotowania pomidorów i blender kuchenny do zmiksowania kremu. Prosty przepis na krem z pomidorów znajdziesz poniżej. Smacznego!
Reklama
Zupa krem z pomidorów z puszki – fit przepis
Przepis na włoski krem z pomidorów z puszki - smacznego!
Autorką przepisu i zdjęć jest Klaudia Kusek z instagrama @visienkova
Składniki
- 2 puszki pomidorów
- 1 duża cebula
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- sól i pieprz według uznania
Sposób przygotowania
- Cebulę i czosnek szatkujemy i szklimy na oliwie.
- Gdy się podsmażą, dodajemy pomidory. Gotujemy pod przykryciem ok. 15-20 minut.
- Przyprawiamy solą i pieprzem według uznania.
- Po ostudzeniu wszystko wlewamy do blendera i blendujemy
- Dekorujemy słonecznikiem oraz jogurtem lub śmietaną. Smacznego!