Płatki owsiane od dawna są moim ulubionym słodkim śniadaniem. Jednak jej podstawowa wersja, czyli owsianka gotowana na mleku, dawno mi się już znudziła. Dlatego od czasu do czasu dogadzam sobie czymś jeszcze pyszniejszym… Zobacz przepis na zapiekaną owsiankę z owocami, która jest o niebo bardziej aromatyczna, a wciąż bogata w witaminy.

Miłośnicy wytrawnych śniadań powiedzą pewnie “Eee, owsianka, co to za śniadanie!” – i zaraz potem dodadzą, że płatkami nie można się najeść. Nie doceniają niestety magicznej mocy błonnika, którego płatki mają w sobie mnóstwo. A połączone z jajkiem – jak w moim przepisie poniżej – dają jeszcze więcej energii. Zapomnij o podjadaniu przed obiadem, jutro zjedz moją zapiekaną owsiankę! 😉

Reklama

Do wykonania przepisu wykorzystałam kokilki do zapiekania Kuchenprofi.

Ocena: 5.0/5. Oddano 2 głosy.
Please wait...