Wytrawna tarta na cieście francuskim z boczkiem, warzywami, serem i jajeczną zalewą to przepis na szybki i smaczny obiad. Nie musisz martwić się o to, że ciasto na tartę może się nie udać… Zakup gotowego ciasta francuskiego znacznie ułatwia i przyspiesza wypieczenie smakołyku. Zobacz przepis na niezwykle sytą tartę z boczkiem i warzywami przygotowaną z ciasta francuskiego.

Ciasto francuskie to podstawa do przygotowania przeróżnych przekąsek, zarówno na słodko, jak i na słono. Z takiego ciasta możesz przygotować małe zapiekanki, słodkie rogaliki, a nawet tartę. Poniżej znajdziesz przepis na tartę przygotowaną z gotowego ciasta francuskiego, ale nic nie stoi na przeszkodzie, by wykonać takiego ciasto samodzielnie, we własnym domu. Jest to jednak czasochłonne zajęcie, dlatego jeżeli zależy Ci na szybszym przygotowaniu pysznej tarty warzywnej z boczkiem, wybierz gotową wersję ze sklepu. Wystarczy wyłożyć ciastem formę do tarty i wyłożyć na nią przygotowane składniki. Do dzieła!

Reklama

Co będzie Ci potrzebne?

  • Do przygotowania tej potrawy potrzebna nam będzie forma do tarty. Możesz wybrać formę okrągłą, prostokątną lub kwadratową. Wykonaną z blachy, ceramiki, porcelany, silikonu, a nawet szkła! Ja przygotowałam tartę na klasycznej okrągłej, karbowanej blaszce. Wyszło pysznie i kolorowo.
  • Warto zaopatrzyć się też w obciążniki ceramiczne do ciasta, które nie pozwolą ciastu francuskiego aż nadto urosnąć podczas pierwszego pieczenia. Dzięki temu, będziemy mogli napełnić tartę farszem.
  • Z kolei na macie silikonowej rozwałkujesz płat ciasta francuskiego.

Ocena: 2.8/5. Oddano 102 głosy.
Please wait...