Makaron z czarnymi i zielonymi oliwkami, z dodatkiem suszonych pomidorów, a w dodatku posypany parmezanem – to dobra alternatywa dla klasycznego spaghetti. Nie ma tu mięsa, są za to mocne w smaku dodatki, które przeniosą Cię do słonecznej Italii. Takie oszukane spaghetti bolognese z oliwkami jest świetnym pomysłem na bezmięsny obiad. Danie przygotowuje się naprawdę szybko i sprawnie. Poznaj przepis na makaron z oliwkami we włoskim stylu!

Makaron z kolorowymi oliwkami i suszonymi pomidorami jest z pewnością daniem bardzo aromatycznym. Dodatkowo posypany parmezanem zapewnia prawdziwą eksplozję włoskich smaków! Jak raz zasmakujesz, z lubością będziesz do niego wracać. Wiem, co mówię. 🙂 Zapraszam na przepis na szybkie i proste spaghetti z oliwkami. Pycha!

Reklama

Co przyda Ci się do przygotowania makaronu z oliwkami?

  • garnek do makaronu spaghetti – wysoki, zazwyczaj posiada koszyk, który umożliwia szybkie wyjęcie i odcedzenie ugotowanego makaronu z wody. Koniec z łamaniem długich nitek spaghetti!
  • drylownica do oliwek – służy również do drylowania wiśni, za jej pomocą szybko usuniesz pestki z oliwek (jeśli zakupiłeś oliwki z pestkami).
  • tarka do parmezanu – płaska, poręczna tarka z uchwytem. Idealna do tarkowania parmezanu tuż nad nałożonym na talerz daniem.
Ocena: 4.4/5.
Please wait...