Roladki z cielęciny to delikatniejsza wersja dań z wołowiny. Odpowiednio przygotowana cielęcina jest krucha i soczysta – z pewnością jest to przepis wart wypróbowania! Zrazy cielęce duszone w winie nabierają pięknego koloru, smaku i aromatu. Mięso faszerowane papryką, cebulą i bryndzą stanowi smaczny i sycący posiłek. Jak przygotować takie roladki? To nic trudnego!

Pyszne danie z cielęciny o niepowtarzalnym aromacie czerwonego wina. Cielęcina z definicji delikatna i krucha rozpływa się w ustach. Bryndza, czyli ser z mleka owczego, idealnie komponuje się ze smakiem pozostałych produktów nadając dodatkowego, ciekawego posmaku. Roladki cielęce w sosie winnym możesz dusić na głębokiej patelni lub w piekarniku w naczyniu żaroodpornym. W każdym przypadku czas duszenia powinien być odpowiednio długi, by zrazy z cielęciny zdążyły przejść aromatem wina i farszu, stając się soczyste i po prostu wyśmienite w smaku.

Reklama

Co Ci się przyda?

Roladki cielęce posmarowane musztardą

Faszerowane zrazy cielęce


Ocena: 5.0/5. Oddano 2 głosy.
Please wait...