Pełna białka i witamin z grupy B, mąka jaglana powinna na stałe zagościć w Twojej kuchni, wypierając popularną mąkę tortową. Aby się do niej przekonać, zrealizuj mój przepis na boskie placuszki śniadaniowe! Placki jaglane pokochają wszyscy Twoi bliscy.
Aby dodatkowo umilić wszystkim posiłek, polecam Ci serdecznie patelnię do jajek i placuszków – ja wybrałam taką w kształcie serduszek. Mówcie, co chcecie, ale dzięki temu naprawdę placki z mąki jaglanej smakują jeszcze lepiej! 🙂
Reklama
Placki z mąki jaglanej na śniadanie – przepis
Kategoria Przepisy kulinarne Przepisy na śniadania
Pyszne, pulchne placki z mąki jaglanej, idealne na śniadanie!
Autorką przepisu jest Katarzyna Nadkańska z instagrama @cathytonnelier
Autorką przepisu jest Katarzyna Nadkańska z instagrama @cathytonnelier
Persons
12
Składniki
- 1 szklanka mąki jaglanej
- 1 szklanka jogurtu naturalnego
- 1 jajko
- 1 łyżka miodu
Dodatkowo:
- olej kokosowy do smażenia
- owoce do dekoracji
- syrop klonowy do polania
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Sposób przygotowania
- Wszystkie składniki łączymy i mieszamy do uzyskania jednolitej, gładkiej masy.
- Odstawiamy do lodówki na około 30 minut.
- Smażymy placuszki na rozgrzanym oleju z obu stron przez kilka minut. Podajemy z owocami i syropem klonowym lub miodem. Smacznego!