Przepis na parówki mumie w cieście francuskim możesz wykorzystać na Halloween, ale i na każdą inną imprezę. Jest banalnie prosty i szybki w przygotowaniu, a przy tym wszystkim bardzo smaczny. Wybierz ulubione kiełbaski – parówki lub kabanosy i przygotuj je w cieście francuskim z serem i cebulą. Jak zawijać i ile piec? Zobacz nasz przepis!

Parówki lub kabanosy w cieście francuskim to danie, które możesz przygotować na wcześniejszą kolację lub jako ciepłą przekąskę na domówkę. Owinięte ciastem francuskim kiełbaski przypominają mumie, dlatego wystarczy dorobić im oczy (np. z serka i ziarenek pieprzu), by zaserwować je jako przekąski na Halloween. Co istotne, gdy używamy gotowego ciasta, wykonanie przepisu na parówki/kabanosy w cieście francuskim z dodatkami nie zajmuje więcej niż 15 minut. Oczywiście trzeba dodać do tego jeszcze czas oczekiwania, aż przekąski się upieką, ale to już robota piekarnika! Do przepisu na kiełbaski w cieście francuskim możesz dodać nie tylko ser i cebulkę, ale również inne dodatki – pieczarki, paprykę, świeże zioła.

Reklama

Co może Ci się przydać?

Jeśli wolisz, możesz samemu przygotować ciasto francuskie. To dość czasochłonny proces, który wymaga kilkukrotnego rozwałkowywania ciasta i wkładania go na kilka godzin do lodówki, ale może warto spróbować? Przepis krok po kroku znajdziesz tutaj: Jak zrobić domowe ciasto francuskie?

Parówki / kabanosy w cieście francuskim - przepis na Halloween

Parówki mumie z ciastem francuskim i serem

Ocena: 5.0/5. Oddano 1 głos.
Please wait...