Krokiety wigilijne z kapustą, pieczarkami i garścią leśnych grzybów to przepis, który warto wykorzystać nie tylko na święta, ale również jako zwykłe danie obiadowe. Krokiety możesz przygotować z samymi pieczarkami lub z samymi grzybami leśnymi. Podać solo lub polane sosem. Kluczem do sukcesu jest odpowiednio przygotowany farsz, ale również ciasto na naleśniki. Jak zrobić krokiety z kapustą i grzybami? Zapraszam na przepis!

Krokiety z kapustą, pieczarkami i grzybami leśnymi kojarzą mi się przede wszystkim z Wigilią. Wtedy to wszystkie aromaty i zapachy wypełniają nie tylko kuchnię, ale i cały dom. Leśne grzybki, kapusta, przyprawy… Uwielbiam ten czas. 🙂 Nic nie stoi na przeszkodzie, by przepis na krokiety wykorzystać na zwykły obiad lub na popołudniową przekąskę. Możemy podać je wtedy z sałatkami, surówkami i sosem (słodko-kwaśnym, pieczeniowym czy jogurtowym). Naleśniki na krokiety możemy przygotować sobie już wcześniej – trzymane w lodówce na pewno się nie popsują. Krokiety z kapustą i pieczarkami, wzbogacone garścią suszonych, leśnych grzybów są naprawdę smakowite! Zobacz przepis!

Reklama

Co będzie potrzebne do przygotowania dania? Na pewno misker, który dokładnie połączy wszystkie składniki na naleśniki, a także nieprzywierająca patelnia – patelnia do naleśników, ale i patelnia głęboka do smażenia wszystkich składników na farsz.

Krokiety z pieczarkami, kapustą i grzybami - przepis


Krokiety z kapustą i grzybami możesz podać również jako danie główne z surówką i sosem. Smacznego!

Ocena: 5.0/5. Oddano 3 głosy.
Please wait...