Pysznym i prostym w przygotowaniu dodatkiem deserowym jest masa kawowa. Pasuje do wielu owoców i różnego rodzaju biszkoptów. Świetnie sprawdza się też jako masa kawowa do tortu. Jak i z czego ją przygotować?
Reklama
Jak zrobić masę kawową krok po kroku?
- Wyrazistość masy zależy od intensywności kawy. Najlepiej by była dobrej jakości jak Bialetti i świeżo mielona.
- By wydobyć jej wyjątkowy aromat i smak, zaparz espresso przy pomocy kawiarki Bialetti.
- Bardzo prosta w wykonaniu jest masa kawowa z mascarpone.
- Na początku ubij śmietankę.
- Następnie dodaj do niej cukier puder.
- Kiedy będzie puszysta, zmniejsz obroty i stopniowo dodawaj wymieszane mascarpone z kawą.
- Kolejno miksuj całość jeszcze przez chwilę, aż do całkowitego połączenia składników.
- Gotowe 🙂
Przeczytaj także: