Grzanki z chleba są świetnym sposobem na wykorzystanie czerstwego pieczywa. Jest to idealny dodatek do zupy krem i do sałatki. Jak zrobić grzanki na patelni? Z jakiego pieczywa najlepiej robić grzanki?
Najczęściej robi się grzanki z chleba. Do ich wykonania można użyć również bagietki, kajzerki, a nawet ciemnego pieczywa. Wystarczy tylko delikatnie smażyć pieczywo na wysokiej jakości patelni np.: marki Tescoma i już można cieszyć się smakiem smacznych grzanek do zupy.
Reklama
Wykonanie grzanek z chleba na patelni krok po kroku
- Pokrój pieczywo na kostkę. Jej wielkość dopasuj do własnych preferencji.
- Następnie rozgrzej patelnię.
- Gdy patelnia będzie gorąca, to dodaj masło lub ulubiony olej.
- Gdy tłuszcz się roztopi, to wrzuć kawałki pieczywa. Idealna do wykonania grzanek jest m.in. Tescoma patelnia.
- Gdy grzanki będą miały złoto-brązowy kolor, to dopraw je ulubionymi przyprawami.
- Odstaw do ostygnięcia i przełóż do pojemnika.
Zobacz także: