Grzanki z chleba są świetnym sposobem na wykorzystanie czerstwego pieczywa. Jest to idealny dodatek do zupy krem i do sałatki. Jak zrobić grzanki na patelni? Z jakiego pieczywa najlepiej robić grzanki?

Najczęściej robi się grzanki z chleba. Do ich wykonania można użyć również bagietki, kajzerki, a nawet ciemnego pieczywa. Wystarczy tylko delikatnie smażyć pieczywo na wysokiej jakości patelni np.: marki Tescoma i już można cieszyć się smakiem smacznych grzanek do zupy.

Reklama

Wykonanie grzanek z chleba na patelni krok po kroku

  1. Pokrój pieczywo na kostkę. Jej wielkość dopasuj do własnych preferencji.
  2. Następnie rozgrzej patelnię.
  3. Gdy patelnia będzie gorąca, to dodaj masło lub ulubiony olej.
  4. Gdy tłuszcz się roztopi, to wrzuć kawałki pieczywa. Idealna do wykonania grzanek jest m.in. Tescoma patelnia.
  5. Gdy grzanki będą miały złoto-brązowy kolor, to dopraw je ulubionymi przyprawami.
  6. Odstaw do ostygnięcia i przełóż do pojemnika.

Zobacz także:

No votes yet.
Please wait...