Młode kanie to wyjątkowo smaczne i proste w przygotowaniu grzyby. Do przygotowania kani w takiej odsłonie potrzebujesz tak naprawdę tylko czterech składników. Są to oczywiście młode, oczyszczone kanie (same kapelusze, bez trzonków!), a ponadto:
- Bułka tarta.
- Sól i pieprz.
- Jajka.
Przyda Ci się także dobra patelnia do smażenia. Duży wybór oferuje w tym zakresie marka WMF. Jak usmażyć grzyby kanie na à la kotlet schabowy?
Reklama
Jak usmażyć kanie i z czym podawać?
Kanie smażymy na oleju lub maśle klarowanym na kolor złoty. WMF patelnie z nieprzywierającą powłoką ułatwią Ci przygotowanie perfekcyjnego dania.
Kanie w panierce, podobnie jak kotlety schabowe można serwować:
- Z ziemniakami i surówką lub chlebem.
- W formie dodatku, przekąski, przystawki bądź jako główny składnik dania obiadowego, którym zastąpimy potrawy mięsne.
Przeczytaj także:
- Stalowe patelnie dla wymagających – poznaj najciekawsze modele
- Jak używać cygańskiej patelni stalowej? Wypalanie, hartowanie i smażenie
- Smażenie na głębokim tłuszczu, stir fry, saute czy beztłuszczowe? Poznaj metody smażenia!
- Smażenie wątróbki drobiowej — jak to zrobić?
- Sposoby na suszenie grzybów. Jak prawidłowo suszyć grzyby w domu?