Bigos to potrawa, która gości na polskich stołach przez cały rok. Doskonałe w każdym calu danie z kapusty i mięsa można przygotować w wolnowarze. Jak wydobyć smak bigosu za pomocą tego urządzenia?
Aby zaskoczyć wszystkich aromatycznym bigosem, nie trzeba wiele. Ważny jest dobór składników, czasu gotowania i urządzenia. Wolnowar Russel Hobbs doskonale sprawdzi się do tego zadania.
Reklama
Bigos z wolnowaru – jak go zrobić?
- Na początku grzyby namocz we wrzącej wodzie.
- Następnie cebulę podsmaż na złoto.
- Przygotuj mięso – podsmaż kiełbasę i boczek.
- Wolnowar wypełnij wodą po grzybach, winem oraz śliwkami.
- Kapustę pokrój na paski i umieść w naczyniu.
- Dodaj także mięso i przyprawy – ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz i kminek.
- Zamknij szczelnie i ustaw minutnik na 7 godzin.
- Gotowy bigos podawaj jako dodatek do obiadu lub osobne danie.
Przeczytaj także: