W sposób tradycyjny zupy gotujemy około 2 h. Dla porównania w szybkowarze skrócimy ten czas do zaledwie 30 minut.
Tak szybko przygotujemy w szybkowarze np. Marki Tescoma zupę warzywną, krupnik, barszcz czerwony i wiele innych pysznych zup.
Reklama
Jak ugotować smaczną zupę w szybkowarze?
- Mięso wkładamy do szybkowaru i zalewamy odpowiednią ilością wody.
- Pozostawiamy szybkowar Tescoma otwarty żeby zagotować wodę znajdującą się w środku.
- W trakcie gotowania zdejmujemy osad powstały z gotowania mięsa (tak zwane szumowiny).
- Następnie obieramy warzywa i wkładamy je oraz inne składniki (jak np. kasza w przypadku krupnika) do szybkowaru.
- Dodajemy niezbędne przyprawy.
- Zamykamy szczelnie szybkowar zgodnie z zaleceniami producenta.
- Ustawiamy odpowiednie ciśnienie na szybkowarze Tescoma i wstawiamy go na palnik lub płytę grzewczą.
- W chwili gdy z urządzenia zaczyna wydobywać się para, zaczynamy odliczać czas: 30 minut.
- Gdy czas gotowania upłynie – otwieramy szybkowar.
- Sprawdzamy smak naszej zupy i ewentualnie doprawiamy do smaku.
- Jeśli chcemy zjeść zupę krem to należy całość zblenderować. W przypadku zup typu pomidorówka musimy pamiętać o oddzielnym ugotowaniu makaronu.
Smacznego!