Lekkie, pyszne naleśniki jakich nie znacie – nie znajdziecie tu klasycznej mąki, a budyniowy proszek, który po połączeniu z roślinnym mlekiem i jajkami daje piorunujący efekt. Spróbujcie przepis na cynamonowe naleśniki z budyniem!
Jeżeli jesteście znudzeni tradycyjnymi naleśnikami, to przepis idealny dla Was. Ja również nie lubię nudy na talerzu, stąd ten eksperyment z budyniem i naleśnikami na słodko… i udało się! Do ich smażenia przyda się Wam dobra, nieprzywierająca patelnia, która gwarantuje idealny stopień wysmażenia. A teraz do roboty! 😉
Reklama
Cynamonowe naleśniki budyniowe
Prosty przepis na naleśniki budyniowe z cynamonem.
Autorką przepisu i zdjęć jest Jessica Meinhard z instagrama @shining_star_9
Autorką przepisu i zdjęć jest Jessica Meinhard z instagrama @shining_star_9
Persons
3
Składniki
- 2 jajka
- 2 opakowania waniliowego proszku budyniowego
- 1/4 szkl. mleka migdałowego
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- szczypta ksylitolu
- szczypta soli
Sposób przygotowania
- Wszystkie składniki mieszamy i smażymy na patelni posmarowanej tłuszczem.
- Podawać z ulubionym dżemem 100% owoców oraz świeżymi owocami.
Naleśniki z budyniem i cynamonem świetnie prezentują się na talerzu deserowym Affek Design z linii Diamond Passion.