Crumble owocowe, czyli owoce pod kruszonką to pyszny i prosty przepis na deser lub słodki podwieczorek. Pokochają go zarówno dzieci, jak i dorośli. Owoce pod kruszonką sprawdzą się na ciepło i na zimno. Przepis można dowolnie modyfikować – użyć ulubionych owoców, wykonać kruszonkę z płatków owsianych zamiast zwykłej. Możliwości jest mnóstwo, zachęcam do eksperymentowania.

Do crumble owocowego, zwłaszcza jeśli spożywamy je na ciepło, świetnie pasują lody waniliowe. Taki posiłek to prawdziwa przyjemność. Pięknie pachnie, pysznie smakuje, a podany w uroczych kokilkach dodatkowo cieszy oko. Jeśli nie posiadacie kokilek, bez problemu możecie zapiec owoce pod kruszonką w naczyniu żaroodpornym, a później zaserwować w małych salaterkach i miseczkach. Możecie zapiekać dowolne owoce świeże lub mrożone– agrest, jabłka, maliny, truskawki, a także mieszanki owoców (do kwaśnych malin dobierajcie raczej słodkie truskawki niż agrest). Jesteście gotowi, by wykonać przepyszne owoce pod kruszonką według naszego przepisu? Powodzenia!

Reklama

Ocena: 3.5/5.
Please wait...