Przepis na pszenne bagietki francuskie z piekarnika owocuje domowym, chrupiącym i pachnącym pieczywem! Wbrew pozorom jest bardzo łatwy w przygotowaniu, choć ciasto musi swoje wyrosnąć. Wypieczona bułka będzie doskonałą podstawą do zrobienia przepysznej kanapki z bagietki – do zjedzenia jako przekąski na przyjęcie, pożywne śniadanie w domu, w pracy czy w szkole. Poznaj przepis na chrupiące bagietki pszenne!

Świeżo upieczona bagietka podana w formie kanapki, zapakowana najbliższej osobie do pracy czy szkoły, to miłość w najczystszej postaci! Domowe bagietki z przepisu wychodzą puszyste i sprężyste, czyli takie jak z najlepszej piekarni, a ich przygotowanie jest nadzwyczaj proste. Skład jest równie prosty – nie wymaga posiadania w domu wymyślnych składników. Chrupkość i doskonały kształt zawdzięczają perforowanej foremce do bagietek. Zobacz przepis na domowe, francuskie bagietki pszenne!

Reklama

Bagietki francuskie w piekarniku


Bagietki w perforowanej formie do pieczenia.

Wyrośnięte bagietki w perforowanej foremce, gotowe do pieczenia w piekarniku.

Przepis na bagietki francuskie


Upieczone bagietki francuskie to podstawa do przygotowania pysznej kanapki!

Ocena: 5.0/5. Oddano 3 głosy.
Please wait...