Bez babki wielkanocnej świąteczny stół wygląda pusto… Obok sernika babka to ulubione ciasto Polaków – lekkie, słodkie, wręcz rozpływające się w ustach. Zobacz przepis na babkę wielkanocną, u nas w wersji waniliowo-kakaowej. Smacznego!

Ile gustów i smaków, tyle rodzajów babek wielkanocnych: piaskowa, gotowana, majonezowa, ziemniaczana… Ale ta tradycyjna często wygrywa swoją popularnością i prostotą. Skorzystaj z poniżej zamieszczonego przepisu, aby podbić serca wszystkich gości podczas wielkanocnego świętowania!

Reklama

Przed wykonaniem babki zerknij na nasz artykuł 5 kroków do idealnej babki. Mokra i puszysta babka wielkanocna, aby poznać 5 trików, dzięki którym Twoja babka wielkanocna zyska na smaku i fantastycznej strukturze!

Babka waniliowo-kakaowa

Do wykonania przepisu na babkę wielkanocną wykorzystaj formy do pieczenia babki z tuleją lub bez. Silikonowe, aluminiowe czy ceramiczne zapewnią piękny kształt Twoim wypiekom.

No votes yet.
Please wait...