Bigos to potrawa, która gości na polskich stołach przez cały rok. Doskonałe w każdym calu danie z kapusty i mięsa można przygotować w wolnowarze. Jak wydobyć smak bigosu za pomocą tego urządzenia?


Aby zaskoczyć wszystkich aromatycznym bigosem, nie trzeba wiele. Ważny jest dobór składników, czasu gotowania i urządzenia. Wolnowar Russel Hobbs doskonale sprawdzi się do tego zadania.

Reklama

Bigos z wolnowaru – jak go zrobić?

  1. Na początku grzyby namocz we wrzącej wodzie.
  2. Następnie cebulę podsmaż na złoto.
  3. Przygotuj mięso – podsmaż kiełbasę i boczek.
  4. Wolnowar wypełnij wodą po grzybach, winem oraz śliwkami.
  5. Kapustę pokrój na paski i umieść w naczyniu.
  6. Dodaj także mięso i przyprawy – ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz i kminek.
  7. Zamknij szczelnie  i ustaw minutnik na 7 godzin.
  8. Gotowy bigos podawaj jako dodatek do obiadu lub osobne danie.

Przeczytaj także:

Ocena: 2.0/5. Oddano 1 głos.
Please wait...