Poznajcie przepis na smażony makaron po wiejsku – z pieczarkami, serem i kiełbasą. To pyszne i aromatyczne danie, które idealnie sprawdzi się jako obiad dla dużej rodziny. Jest sycące i szybkie w przygotowaniu. Smażony makaron to także świetna alternatywa dla carbonary czy tradycyjnego spaghetti bolognese. Spróbujcie sami.

Do przygotowania tego dania przyda Wam się głęboka patelnia, w której bez problemu zmieści się zarówno makaron, jak i reszta składników. Oprócz tego, warto zaopatrzyć się w specjalną tarkę do sera. Dzięki odpowiedniej konstrukcji pozwoli ona na starcie sera bez zbędnych komplikacji.

Reklama

Makaron z pieczarkami, serem i kiełbasą smażony na patelni to świetny pomysł także na lunch do pracy. Bez problemu możemy go podgrzać w kuchence mikrofalowej (pod warunkiem, że nasz lunch box posiada odpowiednie oznakowanie) i cieszyć się nim podczas przerwy obiadowej. Sprawdźcie nasz przepis i dajcie znać, jak Wam smakuje. ?

Ocena: 3.4/5.
Please wait...