Menemen, czyli jajecznica po turecku z warzywami, jest bogatszą wersją tradycyjnej jajecznicy. Mnóstwo warzyw sprawia, że danie jest pożywne oraz bogate w witaminy, a także prezentuje się bardzo kolorowo, żywo i apetycznie. Poznaj przepis na tradycyjną turecką jajecznicę z papryką, cebulą i pomidorami!

Wystarczy na nią spojrzeć – cieszy oko żółcią jajek, czerwienią pomidorów i zielenią papryki. Idealnie sprawdza się podczas weekendowego śniadania, nasycając i przygotowując na intensywny dzień pełen wrażeń. Spróbuj koniecznie!

Reklama

Do wykonania jajecznicy z papryką, pomidorami i cebulą skorzystałam z niezawodnej patelni z powłoką nieprzywierającą. Dzięki niej niemal bez użycia tłuszczu łatwo i szybko przygotowuję smaczne potrawy.

Ocena: 4.2/5.
Please wait...