Kotlety mielone to ponadczasowe danie, uwielbiane przez dzieci i dorosłych. Świetnie sprawdzą się jako niedzielny obiad, zwłaszcza w towarzystwie puree ziemniaczanego. Klopsy doczekały się już wielu odsłon, a wariacje na ich temat wydają się nie mieć końca. Dzisiaj chciałabym Wam zaprezentować przepis na gotowane klopsy mielone w sosie koperkowym.

To danie, które nigdy mi się nie znudzi. Często do niego wracam po eksperymentach kulinarnych – mniej lub bardziej udanych – i zawsze mi smakuje. To, co kluczowe, to dobrej jakości mięso. Najlepiej, gdybyśmy sami je zmielili, żeby mieć pewność, co wchodzi w jego skład. Przepis przewiduje gotowanie klopsów, ale bez problemu możemy je także usmażyć. Do dzieła!

Reklama

To może Ci się przydać:

puree ziemniaczane ze śmietaną


Ziemniaki puree to świetny dodatek do klopsików.

Sprawdźcie także nasz prosty przepis na ziemniaki puree, które będą doskonałym dodatkiem do tego typu obiadu. Smacznego!
Ocena: 3.6/5.
Please wait...